Overzicht artikelen > Ticketshop > 10 Ticket Tips
!0 Tips voor online tickets

10 Ticket Tips

Je maakt gebruik van een ticketservice omdat je uiteindelijk gewoon de tickets wil verkopen. Maar hoe kun je nou het best die tickets definiëren?

Lees de 10 tips van ons en behaal een optimaal resultaat!

Tip 1: Heldere naamgeving

Geef in de naam van het evenement aan wat het is. Dus een fantasienaam is leuk, maar een woord als ‘concert’, ‘tentfeest’, ‘wokshop’ o.i.d. geeft direct een beter beeld. Als je bijvoorbeeld een concert in meerdere plaatsen organiseert is het nuttig om die plaatsnaam er bij op te nemen.

Tip 2: Prijsstelling

De prijs is altijd inclusief de service/transactiekosten. Dat is de transparantie die mensen willen. Gebruik dat dan ook positief! Dus geen tekst als “De ticketservice kost € 0,80 extra dus daarom vragen we € 8,30”. Maar “De administratiekosten zitten al bij de prijs inbegrepen!”, “Geen extra transactiekosten”, of “Voor online bestellen betaalt u niets extra”

Tip 3: Layout

Als je de ticketshop er professioneel uit laat zien heeft het publiek direct een beter gevoel, het wekt vertrouwen en verhoogt de verkoop. Gebruik daarom op elkaar afgestemde achtergrond, afbeelding en steunkleur.

Tip 4: Gebruik Early bird

Stimuleer vroege verkopen door een korting te geven aan snelle kopers. Dit zorgt voor cashflow en creëert urgentie.

Tip 5: Introduceer korting met code

Je kunt een bepaalde doelgroep korting geven om ze over de streep te trekken om te komen. Hiervoor kun je een ticketsoort met kortingscode instellen.

Tip 6: Uiterlijk ticket

De gegevens van je event en de koper komen automatisch op het e-ticket te staan. Daarnaast is er de mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen. Zo kun je het er mooi uit laten zien, maar kun je het ook gebruiken om een boodschap mee te geven. We hebben een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

Tip 7: Conversie!

Het doel van de ticketshop is uiteindelijk om kaartjes te verkopen. Hiervoor is het belangrijk dat je bij het definiëren van de ticketshop focust op dat doel.

Concreet: Wordt de ticketshop bijvoorbeeld op een poster gepromoot met een QR-Code, zorg dan voor voldoende informatie in de ticketshop. Wat mag de bezoeker verachten? Wanneer is het en hoe lang duurt het? Wie komen er, hoeveel artiesten? Waar is het precies (indoor, outdoor, welke locatie)? Door wie wordt het georganiseerd? De bezoeker moet het de moeite waard vinden om te kopen en een vertrouwd gevoel krijgen bij de organisator.

Maar als op je eigen website al veel informatie staat over het event + een knop met ‘Bestellen’. Dan is heeft de bezoeker door op die knop te klikken eigenlijk al een soort beslissing genomen om te gaan bestellen. Leidt deze bezoeker dan niet te veel af met nog meer informatie (die mogelijk net weer wat anders verwoord is) of teveel keuzes. Hou het clean.

Tip 8: Schaarste

Gebruik de optie om het aantal beschikbare kaarten te laten zien. Misschien niet direct als er nog heel veel kaarten beschikbaar zijn, maar wel later als het wat krapper wordt.

Tip 9: Voucher

Naast tickets (als in toegangskaarten)  kun je ook vouchers aanbieden voor bijvoorbeeld consumptiebonnen, parkeren, goodie bags etc. Wees creatief en creëer upsell.

Tip 10: Promotie

Uiteindelijk moet je je publiek wel laten weten dat je evenement bestaat en waar de kaartverkoop plaatvind. Gebruik hiervoor social media, poster, je eigen website, een nieuwsbrief  Laat influencers of populaire figuren in jouw doelgroep helpen bij de promotie van je evenement.