Overzicht artikelen > Tips > Scan App voor optimaal scangemak

Scan App voor optimaal scangemak

Tickets scannen met een mobiele telefoon is makkelijk en flexibel. Maar hoe laat je nu je bezoekers het snelst binnen met onze Scan App? Na heel wat ervaring weten wij waar je op moet letten: 6 Tips !
1. Test van te voren

De beste manier om te weten hoe een applicatie werkt, is door het simpelweg uit te proberen. ‘The feeling’ voor de app moet je uiteindelijk zelf ontdekken. Begin hier niet te laat mee, maar bijvoorbeeld 2 dagen voor je event. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je die nog aan ons stellen! 

2. Houd de scanner niet te dicht bij

Veel mensen houden uit nature de camera erg dicht bij de barcode. Dit werkt juist niet goed! De camera kan dan minder goed scherpstellen en zal minder snel de barcode herkennen. De optimale afstand tussen de barcode en de smartphone is ongeveer 15 tot 20 centimeter.

3. Maak gebruik van het scherpstellen van de camera

De camera stelt automatisch om de drie seconden scherp. Maar daarnaast kun je ook zelf de camera scherpstellen door op het scherm te tikken. Doe dit wel pas als de barcode in beeld is, anders stelt de camera scherp op het verkeerde object.

4. Scannen van het Mobile Ticket: Speel met de helderheid van het scherm van de bezoeker

De helderheid van het scherm is heel belangrijk. Bij een hele hoge helderheid kan er te veel licht (met name in verhouding met de omgeving) in de camera vallen. De camera zal de barcode dan niet herkennen. Maar: een te lage helderheid is ook niet altijd even handig! Vooral niet op een zonnige dag. Een gemiddelde helderheid werkt vaak het beste. Vraag aan de bezoeker of hij/zij de helderheid iets hoger of lager wil zetten, met de meeste smartphone’s is dat binnen twee seconden gebeurd.

5. Scannen vanaf papier: Maak gebruik van beide barcodes

Beide barcodes op het papier zijn hetzelfde. Dit is gedaan omdat sommige printers beter de ene of de andere barcode printen. Daarnaast kan je barcode net op een vrouwlijn zitten als de bezoeker het papier opgevouwen heeft meegenomen. Probeer in dat geval de andere barcode. 
Ook het ‘ontvouwen’ van het papier helpt vaak. Probeer er voor te zorgen dat het papier weer ‘vlak’ is.

6. Houdt de smartphone niet schuin ten opzichte van de barcode

De scanner werkt helaas niet als de barcode schuin in beeld is. Horizontaal of verticaal werkt beide wel, óók op de kop.

Heb je nog vragen? We beantwoorden ze graag! Mail naar info@ticketkantoor.nl

Lees ook over de andere voordelen van een ticketservice