Overzicht artikelen > Tools > Een PDF met tickets splitsen

Een PDF met tickets splitsen

Een PDF met tickets splitsen is niet zo moeilijk als het lijkt! Wanneer je e-tickets bestelt krijg je vaak 1 bestand met alle kaarten achter elkaar daarin. Maar misschien wil je de .pdf wel in delen scheiden. Bijvoorbeeld om verschillende mensen hun eigen kaartje te kunnen sturen.

Met een hele makkelijke tool kun je dit voor elkaar krijgen: Sejda Daar vind je veel taken, kies in dit geval voor ‘splitsen’.

Wat is een PDF bestand?

Het bestandsformaat PDF staat voor Portable Document Format. Het is een manier van opslaan van een document waarmee de auteur de oorspronkelijke vorm garandeert. Wanneer het wrdt uitgeprint ziet de afdruk er op elke printer hetzelfde uit. Vandaar dat dit uit erg geschikt is voor e-tickets.

Het programma dat veel wordt gebruikt om pdf-bestanden te bekijken is Adobe Reader.

Scheiden en samenvoegen

Maar wat nou als je die vaste indeling van een ontvangen pdf wilt verbreken. Bijvoorbeeld om het in delen te splitsen of juist meerdere documenten wilt samennemen tot 1 nieuw exemplaar? Dan heb je tooling nodig om dit voor je te doen. En die is er ook online! Sejda biedt hiervoor meerdere functies met daarbij ook nog de mogelijkheid om een pdf bestand om te zetten in jpg formaat, zet maar een afbeelding.

Verder kun je een document er meer draaien / roteren, per pagina of alles tegelijk.

Altijd handig!

Lees ook hoe je de tickets het best kan scannen

1 gedachte over “Een PDF met tickets splitsen”

Reacties zijn gesloten.