Overzicht artikelen > Evenementen > Toch wel spannend

Toch wel spannend

2500_tickets

Ons eerste echte evenement gaat los šŸ™‚

Het is 4 oktober 2013, de Erasmus Universiteit van Rotterdam houdt een Centennial Party voor het 100-jarig bestaan. Studenten konden met speciaal uitgegeven codes voor hun gereserveerde kaarten bestellen. De rest ging in de vrije verkoop.

En dat was best spannend! De laatste tickets die over waren werden vanaf 10 uur ‘s morgens op een maandagochtend in de verkoop gegooid. Dit had de feestcommissie aan gekondigd op Facebook. En aangezien er een flinke run was geweest op de tickets en diverse ticketsoorten al een tijdje waren uitverkocht, zaten heel wat studenten met hun vingers op het toetsenbord klaar.

Om 10:00 uur precies kwam de ticketshop (geautomatiseerd) met de beschikbare tickets. Het bordje “uitverkocht” veranderde inĀ een bestelknop!

Het leuke is dat we achter de schermen precies kunnen zien wat er gebeurd. Hoeveel mensen tegelijk een bestelling opstarten, voor hoeveel tickets en wie er snel en langzaam is met het betaalproces. In een mum van tijd was er een flink aantal bestellingen geplaatst en de eerste betalingsbevestigingen kwamen bij ons binnen. Hoe zou ons systeem dit gaan verwerken?

Het vertrouwen dat we hadden werd niet beschaamd! Netjes gingen de e-tickets de deur uit en precies bij het afgesproken aantal verkochte tickets stopte de verkoop weer. Organisator blij, wij blij en een extra aantal feestgangers blij!!

Alhoewel…. in de dagen erna kwamen er nog heel wat verzoeken om extra kaartjes van mensen die achter het net hadden gevist. Tsja… OP=OP