Overzicht artikelen > Evenementen > Inschrijven en startnummers uitgeven

Inschrijven en startnummers uitgeven

Inschrijven en startnummers uitgeven is nu ook mogelijk met de ticketservice van Ticketkantoor.

Voor sportwedstrijden een uitkomst: je deelnemers online laten inschrijven en betalen, en dan direct het startnummer er bij uitgeven. Op het ticket en in je eigen administratie wordt het toebedeelde startnummer getoond. Op de dag van de wedstrijd heb je alle gegevens al op een rij en hoeft alleen nog maar het fysieke nummer te worden uitgereikt.

Stap voor stap:

1. Als organisator bepaal je de groepen / categorieën waar voor ingeschreven kan worden. Voorbeeld: het gaat om een hardloopwedstrijd met 3 afstanden. De deelnemer kiest waar hij zich voor wil inschrijven, voert de nodige gegevens in en betaalt online met iDeal.

2. Op de achtergrond wordt een startnummer uitgegeven uit de serie die je vooraf hebt opgegeven. Voorbeeld: 001 t/m 200 voor de eerste afstand, 201-500 voor de tweede afstand en 501-1000 voor de derde afstand.

3. De deelnemer ontvangt met email een ‘ticket’ met daarop gegevens over het evenement, de inschrijfgegevens, een unieke barcode en het startnummer.

4. De organisator kan precies de inschrijvingen volgen en gebruik maken van de opgegeven email adressen om een informatieset toe te sturen.

5. Op de dag van de wedstrijd meldt de deelnemer zich bij de organisatie. Daar wordt de barcode op het ticket gescand en ontvangt de deelnemer het fysieke startnummer.

6. Tijdens de wedstrijd zijn de lijsten met startnummers beschikbaar. Zo kan de verslaggever altijd de juiste namen noemen.

Zo zie je maar, er zijn vele mogelijkheden van een ticketservice!