Overzicht artikelen > Tools > Je ticketshop op Facebook
ticket verkoop kaarten op facebook evenement aanmaken

Je ticketshop op Facebook

*** Let op! Door een wijziging bij Facebook is het niet meer mogelijk om deze tool te gebruiken. ***

Wij onderzoeken de mogelijkheden om een alternatief te kunnen bieden. Op dit moment is het beste alternatief om een event te maken op facebook en bij ‘tickets’ de link naar je ticketshop in te vullen.


Vanaf nu kan het bij Ticketkantoor — en nog heel gemakkelijk ook: een ticketshop integreren op de Facebookpagina.

Het is tegenwoordig één van de beste manieren om je doelgroep te bereiken: Facebook. Bijna iedereen heeft een account en checkt regelmatig zijn nieuwsfeed. Facebook heeft zelfs aparte functie’s om je evenement te promoten. Die vele gebruikers van Facebook, daar moet je gebruik van maken. De ticketshop in Facebook is daarvoor ideaal. Gebruikers van Facebook, en dus jouw toekomstige bezoekers, hoeven Facebook niet te verlaten om de tickets te bestellen!

ticketsoftware evenement aanmaken op facebook

Zo werkt de setup
De setup van deze integratie is heel simpel en bestaat uit slechts een paar stappen

 1. Voeg onze Ticketkantoor-app toe als tabblad aan je Facebookpagina
  Dat doe je door deze link te volgen. Als je bent ingelogd krijg je deze melding:
  ticket systeem
  Kies hier de bewuste pagina waar je de ticketshop aan toe wilt voegen. Klik op “Add Page Tab”.
 2. Het tabblad is nu toegevoegd aan je Facebookpagina. Het enige wat nu nog dient te gebeuren is het koppelen van jouw ticketshop aan je pagina, maar ook dat hebben we heel simpel gemaakt.
  Je wordt na het bevestigen automatisch doorgestuurd naar de site van Ticketkantoor. Log dan eerst in.
 3. Zodra je bent ingelogd moet je kiezen wat je op Facebook wilt tonen. Je kan kiezen uit “Alle (actieve) evenementen van mijn account” en “Eén evenement”. De eerste optie houdt in dat er een lijst wordt getoont van alle evenementen die je op dat moment live hebt staan. Dat is bijvoorbeeld handig voor theaters die meerdere voorstellingen hebben of een zalencentrum met meerdere feesten. Heb je maar één feest waar je op dit moment tickets voor verkoop? Dan is het slim om “Eén evenement” te kiezen. Kies vervolgens voor het bewuste evenement.
  Klik tot slot op “Instellen”.
 4. Je bent klaar! Zo simpel is het. Om te zien hoe het geworden is, ga je naar je eigen Facebookpagina en klik op het tabblad “Tickets by Ticketkantoor” (je kan overigens via de instellingen van je Facebookpagina de naam veranderen).
  tickets by ticketkantoor

Heb je nog vragen? Die mag je natuurlijk altijd stellen! Mail ons op info@ticketkantoor.nl, dan gaan we je helpen.