Overzicht artikelen > Tools > Knoppen en buttons

Knoppen en buttons

Om de bezoekers naar de online kaartverkoop te leiden kun je een tekstlink plaatsen. Maar knoppen en buttons om vanaf je website te linken zijn heel betrouwbaarder en professioneel. Hieronder een korte uitleg hoe dat werkt. En natuurlijk een verzameling knopjes om te kunnen gebruiken om naar je ticketshop te verwijzen.

De basis, een link

Een link maak je in HTML-code op deze manier

<A HREF=”http://www.website.nl”>Tekst van de link</A>

Als je dit met een afbeelding doet in plaats van tekst krijg je zoiets

<A HREF=”http://www.website.nl”><IMG src=”http://www.mijnsite.nl/images/plaatje.jpg”></A>

Door nu als afbeelding een plaatje van een knop te kiezen heb je een hele fraaie link gemaakt naar een andere website of pagina. In ons geval dus naar je ticketshop!

Een tekst in de knop die aanzet tot handelen verhoogt de zgn conversie; het aantal mensen dat er op klikt en daadwerkelijk zal overgaan tot bestellen. Heel belangrijk dus voor een optimaal verkoop resultaat!

Voorbeelden

Om de zoektocht naar knoppen te vergemakkelijken staat hieronder een serie. Je kunt met de rechter muistoets ze opslaan en gebruiken in je eigen website!

bestel-tickets-blauw2 bestellen-blauw Klik-hier-bestellen-oranje bestel-winkelwagen bestel-je-tickets-kleurig bestel-tickets-online Bestel-Kaarten eticket bestel-hier-uw-tickets bestel-tickets-groen koop-hier-nu ticket-met-tekst bestel-hier-wit-zwart bestel-nu-powered blauw-pijltjes rood-rond