Overzicht artikelen > Tools > Makkelijk de barcode van een ticket scannen
De scan app van ticketkantoor staat nu in de Google Play Store

Makkelijk de barcode van een ticket scannen

Makkelijk de barcode van een ticket scannen is vanaf vandaag mogelijk! De Scan App van Ticketkantoor staat in de Google Play Store 🙂

Het grote voordelen zijn:
– Geen apparatuur meer nodig
– Onbeperkt schaalbaar

Apparatuur
Natuurlijk heb je nog wel een (android) smartphone nodig, maar die zijn volop beschikbaar. Het grote voordeel is gewoon dat er geen laptop met (gehuurde) barcodescanner meer nodig is. Makkelijk de barcode van een ticket scannen voor iedereen bereikbaar!

Update: korte tijd later is ook de iOS versie voor iPhone beschikbaar gekomen!

Schaalbaar
Je kunt eenvoudigweg zoveel apps gelijktijdig naast elkaar inzetten als je wil. Zo ku je op piekmomenten meerdere medewerkers of vrijwilligers bij de ingang plaatsen. Iedere kan de toegangscontrole uitvoeren en zo de bezoekers vlot naar binnen laten.

Uitproberen
Nieuwsgierig hoe het werkt? Je kan de app vrijblijvend uitproberen. Download de Scan App en een setje testtickets en ga er mee aan de slag. Hiervoor hoef je geen klant te zijn of een account aan te maken. Iedereen kan het met een mobiele telefoon uitproberen.

Waterdichte controle
De barcodes op de e-Tickets zijn uniek en worden dus maar 1 keer uitgegeven. Bij het scannen wordt in het centrale systeem gecontroleerd of het ticket geldig is. Dit wordt direct getoond op de display van het mobieltje. Op hetzelfde moment wordt het ticket ongeldig gemaakt. Zo kan er niet nog een keer met (een kopie) van het kaartje naar binnen worden gegaan.

Extra mogelijkheden
De basiswerking van de app is helder en eenvoudig. Toch is het ook mogelijk om nog iets geavanceerder te werk te gaan. Zo kan de app ingesteld worden dat controleurs slechts 1 van de soorten tickets toestaan. Erg handig bij bijvoorbeeld de VIP ingang waar alleen personen met VIP-tickets naar binnen mogen. Verder is het o.a. mogelijk om een extra account aan te maken t.b.v. de toegangscontrole zodat niet iedereen het hoofdaccount van de organisator kent 😉

En is het donker? Dan kun je het lampje aanzetten! Genoeg van het beep-geluidje? Zet ‘m uit!

Voor toegang op ons volledige entree-, kassa- en beheersysteem kan het handig zijn om nog wel een laptop achter de hand te hebben. Maar strikt noodzakelijk is dat niet.

5 gedachten over “Makkelijk de barcode van een ticket scannen”

 1. Super handig! Geen gedoen met een barcode scanner, maar gewoon via de app op een mobieltje die toch iedereen al heeft 🙂

 2. Pingback: Binnenkort: Scannen met iPhone - Ticketkantoor

 3. En wat is het energieverbruik van deze app, kan er honderden keren mee gescand worden voordat je gsm leeg is of is het nodig een volle powerbank achter de hand te hebben ? Want niet overal is een stopcontact bij een contrôlepunt bij beurzen aanwezig.

  1. Er kan honderden keren mee gescand worden, dat is het punt niet. Maar bij een langdurig gebruik, bijvoorbeeld een hele beursdag, zal de telefoon leeg raken door het actief hebben van de camera. Een powerbank is dus aan te raden!

   Met vriendelijke groet,
   Team Ticketkantoor

 4. Pingback: Een PDF met tickets splitsen - Ticketkantoor

Reacties zijn gesloten.