Overzicht artikelen > Tips > Tickets beter benutten

Tickets beter benutten

Hoe kun je meer uit je e-tickets halen?

Je kunt door creatief na te denken méér uit je toegangskaarten halen!

Bekijk de standaard layout van ons e-ticket. Dat middelste deel van dat A4’tje, waar zou dat voor te gebruiken zijn? Hoe kan het extra service bieden voor jou en je bezoeker? Een eigen logo plaatsen is leuk, dan heb je wat herkenbaarheid, maar iets écht nuttigs….

Hieronder staat een aantal suggesties!

1. Plattegrond

Bijvoorbeeld bij een museum, een feest in een accommodatie met verschillende zaaltjes of een beurs met veel standjes en hallen, kan een afbeelding van een plattegrond op het ticket heel nuttig zijn.

2. Consumptiebonnen

Verkoop de entree inclusief een aantal consumpties. Zo voorkom je werk tijdens het evenement. Met een raster van vakjes maak je eenvoudig een af te tekenen / af te stempel tegoed voor de drankjes.

3. Het programma

Een voorstelling van de dans- of muziekschool met verschillende optredens achter elkaar? Een concert met diverse stukken? Schrijf het programma alvast uit en iedereen kan het volgen.

4. De huisregels

Heb je een aantal huisregels waar je wil dat de bezoekers zich aan houden? Wees dan duidelijk en zet ze alvast op het ticket! “Geen drank onder de 18 (NIX18), geen beeld- en geluidopnames. Toegang tegen gereduceerd tarief alleen met ledenpas.” Duidelijk toch?

5. Afstempelkaart

Een fietstocht, wandeling, schaatstocht of puzzelrit met de auto? Het ticket met stempelvakjes kan worden gebruikt om de stempelposten te verzamelen.

Organiseer je een beurs met verschillende standjes? Dan kun je je bezoekers prikkelen om langs een aantal stands te gaan, daar een stempel of paraafje te bemachtigen en zo verdienen ze een attentie.

6. Puzzeltocht

In een museum of educatieve attractie is een puzzeltocht met bijvoorbeeld een paar vragen zo te maken. Ook in te zetten bij een wandel- of fietstocht!

7. Route en locatie

Om duidelijk te maken waar je bezoeker moet zijn maak je een plattegrond en/of routebeschrijving op het ticket. Soms is het overduidelijk en kan men de navigatie gebruiken, maar vaak is wat hulp ook best handig.

Aan de slag

Wil je ook het ticket beter benutten? Bij Ticketkantoor kan dat. Maak een afbeelding en stuur die per mail aan ons toe. Wij plaatsen die dan op de tickets.

Graag hier rekening mee houden:

  • voorkeur voor .png formaat
  • maximale grootte van de afbeelding 850 x 650 pix
  • gebruik een witte achtergrond
  • geen grote full color afbeeldingen

Succes!