Overzicht artikelen > Ticketservice > Tickets uitgeven voor… van alles!
Tickets verkopen voor attracties, feesten, beurs of workshop

Tickets uitgeven voor… van alles!

Tickets uitgeven was nog nooit zo makkelijk. Maar waar kun je onze dienst zoal voor inzetten?

Natuurlijk kun je de ticketservice van Ticketkantoor gebruiken voor de kaartverkoop van evenementen zoals een feest of optreden. Maar er zijn nog talloze andere toepassingen te bedenken. Hieronder staan er een paar op een rijtje.

1. Attracties

Voor doorlopende attracties is online verkoop van toegangskaartjes net zo handig als bij eenmalige evenementen. De kopers kunnen de op hun gemak de betaling uitvoeren en staan niet in de rij voor de kassa. Als organisator heb je minder last van piekmomenten op de drukke tijden maar vooral: eenmaal gekocht, komen de bezoekers wel! Geen geplande bezoekjes die niet doorgaan vanwege het weer e.d. Een voorbeeld: rondvaart of show in Amsterdam

2. Cursussen

De verkoopmodule wordt nu eigenlijk meer gebruikt als inschrijftool. Stel het maximum aan cursisten in en promoot de opleiding, zo is het een reserveringssysteem en reserveert de koper in feite een plekje. De vooruitbetaling komt direct binnen waarbij een betalingsbewijs met BTW ook mogelijk is.

3. Inschrijving sportwedstrijd

Deelnemers schrijven zich in voor bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd. Keuze uit afstanden en categorieën is mogelijk alsmede de directe uitgifte van startnummers. Bij de

4. Touringcar busreis

Typisch gevalletje vol=vol. Het is daarom erg handig een administratiesysteem te hebben dat het aantal verkochte kaartjes goed in de gaten houdt.

5. Kortings voucher

Tickets hoeven niet altijd alleen toegang te geven tot iets. Het kunnen ook vouchers of kortingsbonnen zijn. Eenmaal online gekocht kan de klant zijn product op een later moment komen afhalen. Erg handig voor speciale acties.

6. Reünie

Een reünie organiseren van een school of bijvoorbeeld sportvereniging is erg leuk, maar kost ook veel tijd en energie. Met een online inschrijf- en betaalsysteem worden de vrijwilligers enorm ontzorgt.

7. Wandeltocht

Wat we hier speciaal voor hebben is een start- en eindscan. Dus de eerste scan als een wandelaar van start gaat en een tweede scan als hij/zijn weer aankomt. Ondertussen is te zien hoeveel wandelaars nog van start moeten gaan, onderweg zijn of gefinisht zijn.

8. Entree bij bijvoorbeeld zwembad

Een doorlopende attractie die veel werk bij de kassa voorkomt. We rekenen per periode af.

9. Beurs / Tentoonstelling

Komt veel voor. De standhouders kunnen ook een stapeltje uitdeeltickets ontvangen om aan hun relates te geven.

10. Speciaal diner

Als je een etentje organiseert is het superhandig om te weten hoeveel mensen er komen. Want je moet tenslotte de nodige verse zaken inkopen.

Vooraf aan een feest of andere bijeenkomst een diner organiseren kan met vooraf bestelde dinervouchers super makkelijk.

11. (Open lucht) filmvoorstelling

Gezellig op een kleedje bij outdoor movie. In het park, openlucht theater of zelfs met bootjes op het water!

12. Plekken op een (rommel)markt

Online een kraampje reserveren. Hoe handig kan dat zijn! Geen administratie achteraf, ruzie over de plekken, niet op komen dagen of handmatig de gelden moeten innen.

13. Seminar / Congres

Als je weet wie er gaat komen kun je alvast badges maken en klaarleggen. Het ticket scannen en je direct wie de persoon is en waar hij/zij voor heeft ingeschreven.

…nog meer?

Zijn er nog creatieve mensen die onze dienst ergens anders voor inzetten? Laat het ons weten en we plaatsen het er bij!

1 gedachte over “Tickets uitgeven voor… van alles!”

Reacties zijn gesloten.