Overzicht artikelen > Ticketservice > We hebben een nieuw ‘digitaal pand’
Betrouwbare dienstverlening

We hebben een nieuw ‘digitaal pand’

Nieuw digitaal pand

Afgelopen week zijn we verhuisd. En dan bedoelen we niet een nieuw kantoorpand (daar zijn we nog steeds heel blij mee), maar ons digitale pand: de server van onze website. We wilden namelijk een veel stabielere en snellere verbinding. Voor ons als internetbedrijf dat 24/7 tickets verkoopt is dat minstens net zo spannend als gewoon verhuizen. We hebben weken lang hard gewerkt om alles klaar te zetten en we hebben een uitgebreid plan bedacht om de migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. En dat is gelukt. In totaal zijn we slechts ongeveer 16 minuten niet bereikbaar geweest! Dat is een hele prestatie, al zeggen we het zelf.

Uitdaging

In totaal zijn onze developers op de dag van de verhuizing flink wat uren achter elkaar bezig geweest met de verhuizing en het monitoren van de migratie. We hebben het zo gepland dat we minuten díe we offline waren, op een rustig moment plaatsvonden. We kunnen nu namelijk zeggen dat niemand last heeft gehad van onze verhuizing.

“Verhuizen terwijl de tent open blijft”

Trouwens, met opzet zeggen we niet “niemand heeft het gemerkt”, want als het goed is gaat iedere klant en iedere bezoeker de verbetering wat snelheid betreft merken 😉

Server

We zitten op een nieuwe server. Deze nieuwe server heeft vele mogelijkheden en verbeteringen. De belangrijkste hebben we al genoemd: stabiliteit en snelheid. Zo hebben we bijvoorbeeld de mogelijkheid makkelijk meer bezoekers aan te kunnen op onze site, zo hebben we geen last meer van onze ‘buren’ op de server en we hebben nieuwe technieken tot onze beschikking waarmee we in de toekomst nieuwe functies kunnen toevoegen aan het systeem.

Datacenter

De nieuwe huisvesting is in één van de modernste datacenters in Nederland. Naast een directe verbinding met de belangrijkste internet knooppunten, is dit datacenter ook nog eens volledig uitgerust met SSD opslag. Dus geen bewegende delen meer met data op harde schijven, maar stabiele en zeer snelle solid state technologie. En bovenal is het geheel ‘groen’. Enerzijds door het gebruik van 100% groene stroom en daarnaast door inzet van moderne technologie om minimaal energieverlies te garanderen.

ticketkantoor groen energiezuinig en verantwoord

Voordelen
  • Betrouwbare en nieuwe technologie
  • Betere bescherming van gegevens
  • Gegevens in Nederland (dus Nederlandse wetgeving)
  • Duurzaam
  • Aansluiting op belangrijkste internet backbone van Nederland
  • 24/7 Monitoring

Kortom: meer snelheid en meer zekerheid